Import af bil fra tyskland: Hvordan er det med moms? Guide til moms ved bilimport til Danmark fra Tyskland

juli 6, 2023
import af bil fra tyskland: Hvordan er det med moms? Guide til moms ved bilimport til Danmark fra Tyskland

Har du planer om at importere en bil fra Tyskland og undrer dig over momsreglerne? Det er ikke ualmindeligt og er helt normalt, da det kan være en overvældende opgave at navigere gennem alle de finurlige regler. Derfor har vi udformet denne guide, der giver et overblik over moms og afgifter til bilimport fra Tyskland til Danmark. Læs dossier til for at få klarhed over momsregler ved bilimport!

1. Køb din kommende drømmebil fra Tyskland

Mangler du din kommende drømmebil, kan Tyskland være stedet til at finde den. Det er nemt og sikkert at købe en brugt bil fra Tyskland, da de fleste biler er velholdte. Her får du mere bil for pengene, end hvis du køber den samme bil i stort set hvilket som helst andet land i Europa.

 • Allround-muligheder – Der er et bredt udvalg af biler at vælge imellem, og der er en model, der passer til ethvert budget. Der er både nye, brugte, kompakte, stationcar, økonomiske og andre modeller. Find din personlige perfekte stemme på markedet.
 • Inspektioner er farlige – De professionelle købere har ofte kendskab til historien af ​​hver bil og gennemgår omfattende inspektioner, så du kan føle en sikkerhed for, hvad du køber.
 • Gør dit hjemmearbejde – Det er selvfølgelig essentielt at lave et grundigt baggrundsarbejde inden du dykker ned i processen. Gør nogle research af biler og modeller og forstå de forskellige registreringsrapportereninger i Tyskland.

2. Sådan undgår du moms i dit køb af bil fra Tyskland

Køb af brugte biler fra Tyskland betyder, at køberen betaler ingen moms. Dette betyder, at du kan få en fantastisk bil til prisen. Det er derfor, det er værd at betragte, når du overvejer dit køb.

Bare husk, at du skal være fuldstændig informeret om proceduren, før du beslutter dig for at købe biler fra Tyskland. Følg disse trin for at undgå moms på dit køb:

 • Kontroller det officielle dokument – sørg for at have en autoriseret sælger til at udfylde og underskrive det. Dette dokument vil være nødvendigt for afregningsmoms
 • Besøg registreringskontoret – du skal besøge din lokale skat eller motorstyrelse for at arrangere afregningsmoms.
 • Gennemgå alle oplysninger – Du skal også sende et brev til det tyske skattekontor for at bekræfte købet og betalingsform.

Hvis du følger disse trin, kan du undgå at betale moms på dit køb af biler fra Tyskland.

3. Bilimport fra Tyskland: Sådan forstår du momsreglerne

En bilimport fra Tyskland kan være et klogt og kraftigt alternativ til en dansk bil. Momsreglerne ved køb af biler i udlandet er imidlertid ofte ukendte undtagen for dem, der ved præcis, hvad de går ind i. Det er derfor en god ide at forstå reglerne, som er vedtaget af EU, så du får den bedst mulige aftale.

1. Hvad er momsreglerne for bilimport fra Tyskland?

 • EU har en mængderabat på 25%, der gælder ved køb af biler med en værdi på over €22.000.
 • Er prisen for en bil under 0 €22.000, betaler du fuld moms.
 • Hvis du betaler 25% mængderabat, skal du ikke betale skat, da EU tager skat som en del af forbrugerbeskyttelse.

2. Hvad skal man huske, når man handler bil i udlandet?

Har du købt bil i Tyskland, skal du først og fremmest sørge for at få exporteret bilen ved registrering

Du skal tilmelde bilen til dansk afgift i Danmark samt bekræfte nationale momsregler for danmarks b

4. Gør dig klar til at betale din bilimport moms

Når du er sikker på, at du har gjort alt for at vurdere og forhandle det bedste prispunkt for din kommende bilkøbsaftale, er det på tide at begynde at se på den side af processen, der handler om betaling – herunder moms.

Heldigvis er det ikke så kompliceret at betale bilimporteringsmoms. Først og fremmest skal du sørge for at registrere din køb og import i “Erhvervsbanksystemet” (EBS). Indberetning af moms skal ske straks efter at købet er gennemført, og ikke senere end 30 dage efter køb.

Du har nogle forskellige betalingsmetoder at vælge imellem, inklusive:

Kontantseddel – Du kan vælge at betale med kontant seddel gennem dit lokale postkontor.

Elektronisk betaling – En anden mulighed er at betale via EBS. Denne løsning er meget brugt, og på den måde har du samme adgang til købsaftalen og alle bilimport regnskaber.

Tilmelding til en betalingslave – du kan også tilmelde dig en betalingsløsning, såsom Trustly eller

5. Kom godt afsted og importer din bil med ro i sindet

At importere en bil er ofte forbundet med bekymring. Især hvis det er dit første køretøj, der importeres. Der er dog mange aspekter du kan adressere, før du starter – som f.eks. de lovmæssige rammer, dit budget og køberens anmeldelser.For det første skal du være sikker på, at du overholder alle love og regler, der gælder ift. bilimporteringer. Start med at kontakte importmyndighederne i dit land og bekræft, at du ikke begår nogen fejl i processen. Dernæst kan du shoppe efter en bil og sikre, at:Lovovertrædelser i bilen’s historie er udelukketDen tildelte samlede omkostning er realistisk ift. bilens tilstand Prisen er sat som en ”firmaets pris”, hvilket betyder, at der ikke gælder skat

Når du har fundet en bil, er det tid til at kontrollere bilens kvalitet. Undersøg baggrunden for bilen og læs køberenes anmeldelser. Hvis du finder noget mistænkeligt, bør du overveje at afstå fra kø

6. Få hjælp til bilimport og moms regler fra Tyskland til Danmark

Når du skal importere en bil fra Tyskland til Danmark, er det en anledningen til at få hjælp med de komplekse momspligtige regler.

 • Den første regel som du skal vide er, at biler som skal eksporteres fra Tyskland til Danmark, skal betale bilforhandlerafgifter, som er en type moms. Denne afgift skal betales sammen med den almindelige registreringsafgift.

 • Afgifterne og reglerne for afregning kræver mange skridt som kan være tidskrævende, så det at have hjælp fra en kvalificeret og ekspert importør, der har erfaring med reglerne, kan effektiviserer processen markant.

 • Find en god importør til at hjælpe dig med at imødekomme detaljerne. En importør som kender Tysklands lovgivninger, indførsels krav og skatteregler såvel som Danmarks. Derudover skal importøren være klogere på Tysklands gældende momsregler, afgiftspolitik, dokumentation samt andre lovmæssige administrationsirregulariteter.

Vær opmærksom på Danmarks momspligtige regler

Du har du et bredt overblik over de vigtigste trin for at købe og importere en bil fra Tyskland til Danmark. Det ændrer sig ofte, så sørg for at undersøge de nyeste skatteregler for at sikre, at du overholder alle momspligtige procedurer. Det er en god idé at drage fordel af professionel rådgivning og vejledning, så du nemt kan finde den bedste løsning når du køber og importerer en ny bil.

Find og vælg den rigtige varevogn til din VVS-forretning

Find og vælg den rigtige varevogn til din VVS-forretning

At vælge den rigtige varevogn er en afgørende beslutning for enhver ...
Sikker biltransport: Vigtigheden af snerydning i silkeborg

Sikker biltransport: Vigtigheden af snerydning i silkeborg

Et Vigtigt Element i Sikker Biltransport Når det kommer til sikker ...
Hvilke skader opstår typisk på elbiler?

Hvilke skader opstår typisk på elbiler?

Der kan naturligvis være mange årsager til, at der opstår en skade på en ...
Guide til tryg leje af varebiler

Guide til tryg leje af varebiler

Der kan naturligvis være mange grunde til, hvorfor du har brug for at leje ...
Låst ude af bilen? Kontakt din lokale låsesmed for akut oplukning

Låst ude af bilen? Kontakt din lokale låsesmed for akut oplukning

At stå uden for sin låste bil kan være en frustrerende og stressende ...
Miljøvenlig højtryksrensning af biler

Miljøvenlig højtryksrensning af biler

I en tid, hvor miljøbevidstheden er stigende, gennemgår selv de mest enkle ...